Een unieke, exclusieve locatie in hartje Gent

De Kouter is een van de meest exclusieve locaties om te wonen in België. Het uitgestrekte plein – dat in de Napoleontische tijd nog Place d’Armes heette – behoort tot het bekendste culturele erfgoed van de stad. In de Middeleeuwen was het een publieke vergaderplaats, een paardenmarkt, een wedstrijdterrein voor de schuttersgilden en een feestplein. Sinds 1772 vindt er wekelijks een bloemenmarkt plaats op zondag. Behalve de bekende gietijzeren kiosk uit 1878, ontdekt u op het plein het moderne kunstwerk ‘Mystic Leaves’ van de Amerikaanse kunstenares Jessica Diamond en het gedicht ‘Een kus op de Kouter’ van Lut De Block.

D

U steekt het plein over en stapt de concertzaal Handelsbeurs binnen. En in de aanpalende Schouwburgstraat woont u voorstellingen bij in de Koninklijke Opera van Gent. Maar ook de vele historische bezienswaardigheden, bars, restaurants, winkels en musea van de Arteveldestad bevinden zich op een steenworp van OneFiftyKouter. Hieronder vindt u enkele adressen die vaak door ons conciërgeteam worden aangeraden:

  • Sightseeing en shopping
  • Uitgaan
  • Historische bezienswaardigheden en musea

An iconic new landmark in a historic, vibrant cityscape.

OneFiftyKouter
verwelkomt La Concorde

De Kouter herbergt van oudsher de belangrijkste Gentse genootschappen. OneFiftyKouter verwelkomt La Concorde, dat in het begin van de negentiende eeuw (1809) werd opgericht. De hoofddoelstelling van het genootschap is een ontmoetingsplaats te vormen voor gelijkgestemden. Meer nog, de bedoeling is dat de leden er l’agrément de chez soi’ beleven (intentieverklaring La Concorde, 1809).

Meer informatie