Iconisch nieuw landmark

Het iconische “BVM-gebouw” heeft zijn geschiedenis te danken begin jaren ’70 waarbij de beroemde architecten Jean en Adré Polak en René Stapels het gebouw ontwierpen.

De gebroeders Polak waren Brusselse architecten die vanaf het einde van de jaren ’60 hebben samengewerkt met René Stapels. Ze zijn onder meer gekend van de Innovation in Brussel, hun medewerking aan het Atomium, maar ook van de WTC-torens. Hun functionele architectuur en kantoorgebouwen, in de zogenaamde “internationale stijl”, kenmerkt hun oeuvre. De materialen werden getoond zoals ze zijn en werden niet verborgen.

OneFiftyKouter is een hedendaagse reconversie van het iconische “BVM-gebouw”, gebouwd begin jaren ’70, van de beroemde architecten Jean en André Polak en René Stapels.

De nieuwe gevel geeft een moderne reconversie, respecteert de oorspronkelijke architectuur, maar voegt hedendaagse elementen toe.

De gevelopbouw en -bekleding is gedetailleerd en hoogkwalitatief, vooral te zien in de opvallende en aangename terrassen.

OneFiftyKouter is daardoor een nieuw en opvallend 21e-eeuws architecturaal referentiepunt in de Gentse binnenstad.

  • Wenst u plannen in te kijken?
  • De residentie bezoeken op afspraak?
  • Meer informatie gewenst?